Over

Cantatekoor wageningen

ons repertoire

Het Cantatekoor is van oorsprong een christelijk kerkkoor, dat in zijn beginjaren met name motetten en cantates uitvoerde. Nog steeds zingen we veel kerkmuziek (denk aan requiems) maar is ons repertoire veel breder geworden.  Wij voeren werken uit van bekende componisten als Brahms, Mozart, Mendelssohn en Händel en van minder bekende componisten zoals Charpentier, Distler, Hollanders en Palmeri. Ook moderne werken van Goodall en Chilcott brengen wij voor het voetlicht.

samenstelling en doel

Het koor heeft tegenwoordig 45 leden, bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Twee keer per jaar verzorgen we een klassiek concert in één van de kerken van Wageningen. Ook verzorgen we op 4 mei 's avonds de muziek in de Grote Kerk in Wageningen.
Hiertoe repeteren we wekelijks op donderdagavond. Onze repetities verlopen in een prettige sfeer. We houden allemaal van zingen en van de uitdaging om er samen iets moois van te maken. Van de leden wordt verwacht dat ze thuis oefenen om de eigen partij eigen te maken.

dirigent

Rob Meijer nieuwe dirigent Cantatekoor!

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Graag wil ik mensen laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet. Ik wil hen de weg naar de zuiverheid van de klank wijzen en hen stap voor stap laten ervaren hoe boeiend het uit te voeren repertoire is. Zo zullen zangers meer presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden. Naast dirigent van Cantatekoor Wageningen is Rob ook dirigent van COV Steenwijk, Koninklijk Concertkoor Hosanna in Spakenburg, repetitor bij de Utrechtse Bachcantatediensten en artistiek leider van Stichting Eemland Muziekproject. Verder vervult hij regelmatig gastdirigentschappen en organiseert hij cursussen koor- en stemvorming.

concerten

Tweemaal per jaar verzorgen wij een concert in Wageningen. Tijdens deze concerten worden we ondersteund door professionele musici. Meestal is er begeleiding door een pianist; sinds een aantal jaren neemt Mark Toxopeus deze taak op zich, waardoor ook wij van zijn spel kunnen genieten.
Soms begeleidt een (klein) orkest ons. En als er solo-partijen in het werk aanwezig zijn, worden deze door professionele zangers  zoals Joep van Geffen vertolkt.

BESTUUR
Voorzitter: Joke Groenweg
Secretaris: Liesbeth van den Bos
Penningmeester: Barend Deetman
Bladmuziek: Annemarie Roetgerink
Organisatie concerten: Marieke Plas