Over

Cantatekoor wageningen

ons repertoire

Het Cantatekoor is van oorsprong een christelijk kerkkoor, dat in zijn beginjaren met name motetten en cantates uitvoerde. Nog steeds zingen we veel kerkmuziek (denk aan requiems) maar is ons repertoire veel breder geworden.  Wij voeren werken uit van bekende componisten als Brahms, Mozart, Mendelssohn en Händel en van minder bekende componisten zoals Charpentier, Distler, Hollanders en Palmeri. Ook moderne werken van Goodall en Chilcott brengen wij voor het voetlicht.

samenstelling en doel

Het koor heeft tegenwoordig 45 leden, bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Twee keer per jaar verzorgen we een klassiek concert in één van de kerken van Wageningen. Ook verzorgen we op 4 mei 's avonds de muziek in de Grote Kerk in Wageningen.
Hiertoe repeteren we wekelijks op donderdagavond. Onze repetities verlopen in een prettige sfeer. We houden allemaal van zingen en van de uitdaging om er samen iets moois van te maken. Van de leden wordt verwacht dat ze thuis oefenen om de eigen partij eigen te maken.

dirigent

Hoe zouden wij dit kunnen zonder een enthousiaste en deskundige dirigent? Wij zijn blij met Britt de Bakker die sinds 2016 het koor leidt en veel aandacht heeft voor stemtechniek en klankvorming.
Britt de Bakker studeerde Docent Muziek aan het conservatorium te Zwolle, met als hoofdinstrument viool. Zij vervolgde haar studie met de opleiding Koordirectie aan het conservatorium in Utrecht bij hoofdvakdocent Rob Vermeulen. Haar diploma behaalde zij met het uitvoeren van het Requiem van Duruflé. Hieraan verleende het Oost-Nederlands Kamerkoor en een professioneel projectorkest haar medewerking. Beide opleidingen rondde zij cum laude af. Britt is vaste dirigent van Cantatekoor Wageningen en werkt als muziekdocent op het ROC Aventus. Daarnaast dirigeert zij regelmatig diverse projectkoren en –orkesten.

concerten

Tweemaal per jaar verzorgen wij een concert in Wageningen. Tijdens deze concerten worden we ondersteund door professionele musici. Meestal is er begeleiding door een pianist; sinds een aantal jaren neemt Mark Toxopeus deze taak op zich, waardoor ook wij van zijn spel kunnen genieten.
Soms begeleidt een (klein) orkest ons. En als er solo-partijen in het werk aanwezig zijn, worden deze door professionele zangers , zoals Joep van Geffen, vertolkt.

BESTUUR
Voorzitter: Joke Groenweg
Secretaris: Hein Claassen
Penningmeester: Barend Deetman
Bladmuziek: Annemarie Roetgerink
Organisatie concerten: Marieke Plas